Aktiviteter

Kära Järboiter och vänner,

Medan Skolmuseet och kaféet vilar sig i sommar pågår renovering av fönster på bostadshuset.

Vi är också mycket glada för samarbetet med Järbo friskola, som har anlagt ett potatisland på Vinnsäter där eleverna planterat. Nu kan vi beundra den spirande blasten. Vi i hembygdsföreningen önskar er ett fint sommarlov – och på återseende i skördetid!

GÄSTSPEL lördagen den 25 juli

Berättelser från förr vid Soldattorpet – sång och musik i en humoristisk och burlesk blandning med Lisbeth Johansson, Anna Gustavsson och Carita Jonsson.


Tid: 25 juli kl 19.00

Pris: 100 kr/person. Kontant eller swish på plats.

Boka hos Carita Jonsson tel 0708 241 506

Stolar finns. Kaffe till försäljning.

Föreställningslängd: Ca 50 min

Maxantal i publiken: 45 st

Ålder: Från 5 år och uppåt

Vägbeskrivning: Ta av mot Järbo kyrka från 172:an. Sväng till höger vid kyrkan och första vägen till vänster (efter ca 300 meter) mot Karl den XII:s led. Soldattorpet ligger på vänster sida en bit upp i backen.

Varmt välkomna!

Söndagen 5:e juli kl 14 är det friluftsgudstjänst vid VInnsäter och den 2:a augusti är det friluftsgudstjänst vid Soldattorpet, även det kl 14. Mer information i Kyrknytt.

Söndagen den 2 augusti är det Ängens dag vid Soldattorpet då vi slår ängen med lie och fikar i gröngräset, på klädsamt avstånd från varandra. Ta med en lie, om du har, en filt och dryck. Hembygdsföreningen bjuder på tilltugg. Vad passar väl bättre i sommar en att träffas ute en stund. Om du har frågor kontakta Sanna Malm-Zetterberg 076-795 93 18. Alla är varmt välkomna!

Soldattorpet och fähuset uppe vid Karolinerleden är öppet som vanligt hela sommaren. Välkommen in!