Aktiviteter

Kära Järboiter och vänner,

Medan Skolmuseet och kaféet vilar sig i sommar pågår renovering av fönster på bostadshuset. Vinnsäter hälsar alla välkomna till trädgården – ta med kaffekorgen och njut av den fina utsikten från vår vackra dalslandsgård. Bord, bänkar och toalett finns på plats!

Vi är också mycket glada för samarbetet med Järbo friskola, som har anlagt ett potatisland på Vinnsäter där eleverna planterat. Nu kan vi beundra den spirande blasten. Vi i hembygdsföreningen önskar er ett fint sommarlov – och på återseende i skördetid!

VANDRING söndagen den 9 augusti

Välkomna att följa med på en vandring upp till bevakningstornet på Kroppefjäll.

Tid: Söndagen den 9 augusti kl 19.00

Pris: Gratis- ingen förhandsanmälan

Vägbeskrivning: Ta av mot Järbo kyrka från 172:an. Sväng till höger vid kyrkan och första vägen till vänster (efter ca 300 meter) mot Karl den XII:s led. Kör till bommen, där det finns parkering.

Stigfinnare: Ann-Marie Jakobsson tel 0705920762

Varmt välkomna!

Söndagen 5:e juli kl 14 är det friluftsgudstjänst vid VInnsäter och den 2:a augusti är det friluftsgudstjänst vid Soldattorpet, även det kl 14. Mer information i Kyrknytt.

Söndagen den 2 augusti är det Ängens dag vid Soldattorpet då vi slår ängen med lie och fikar i gröngräset, på klädsamt avstånd från varandra. Ta med en lie, om du har, en filt och dryck. Hembygdsföreningen bjuder på tilltugg. Vad passar väl bättre i sommar en att träffas ute en stund. Om du har frågor kontakta Sanna Malm-Zetterberg 076-795 93 18. Alla är varmt välkomna!

Soldattorpet och fähuset uppe vid Karolinerleden är öppet som vanligt hela sommaren. Välkommen in!