Kalender 2023

25 juni – 2 juli
Sommarteater. Teaterföreningen Järboblick sätter upp sommarspel i Vinnsäter som tar oss tillbaka till ett litet brukssamhälle år 1959. Här kan du läsa mer om föreställningenVad ska folk säga? – 1959

25 juni – 6 augusti
Sommarcafé på Vinnsäter, öppet torsdag -söndag kl 14-19

6-9 juli
Bygdedräkter från Dalsland – utställning.

Lördag 8 juli kl. kl. 14-19
Dräktakut! Behöver du sy om eller ändra din bygdedräkt? Kom till dräktakuten och få tips och råd av Carin Larsson. 

Söndag 9 juli kl 13.00
Friluftsgudstjänst på Vinnsäter.

Lördag 15 juli kl 12.00 – 18.00
Släktforskardag i Vinnsäter. Träffa släktingar, byt anor, lär dig om DNA och hur man arbetar med sitt DNA-test. Läs mer HÄR.

Lördag 12 augusti kl 16.00 Pilgrimspop
För andra året arrangerar Vinnsäters hembygdsförening och Kulturrepubliken Dalsland en lättare vandring med start och slut vid Dalslandsgården. I år är det fullt fokus på dalsländska musiker och vi är oerhört glada över att kunna presentera Carro Anderberg och Kristoffer Emanuelsson. Carro bor i Dals Rostock och har under de senaste åren etablerat sig som en av de starkaste dalsländska rösterna, med en härlig blandning av jänkarcountry och pop. Tre ackord och en bra berättelse är devisen. Vi som har hört henne vet ju också att hennes sanslöst snygga sångröst bidrar starkt till upplevelsen.
Kristoffer är Åsensbrukssonen som numera har gjort sig bofast i norra Dalsland, på Vänna gård, strax utanför Bengtsfors. Vid Västra Silen stämmer han sin banjo och gräver sig med den allt djupare ner i den amerikanska bluegrass/old time-myllan. Allt med glimten i ögat och den klaraste mansröst Dalsland någonsin har fått höra.

Vandringen tar cirka en timma och är relativt enkel. Vi pausar vid Soldattorpet (halvvägs) för en kortare musikstund med Kristoffer och avslutar med Carro på gården. Vid dåligt väder tar allt plats inne på den fantastiskt tjusiga logen istället. Allt detta för ynka 200:- På Billetto.se köper du din biljett, men det går också fint att köpa på plats.

Det kommer finnas smaskig, lokal och prisvärd mat/fika, samt något drickbart på plats att köpa. Välkomna!

9 september kl 11-14
Visthusboden på Vinnsäter – skördemarknad med lokala producenter.

Kalendarium 2023 [pdf]