Kalender 2024

Sommarteater på Vinnsäter!
Vi premiäröppnar Vinnsäter den 23 juni med teatergruppen Järboautomaternas sommarspel Aresnikprästen -en sällsam historia. Strax kommer här ner information om sommarens övriga aktiviteter.

Föreställningar:
Söndag 23 juni kl 13 och 17
Fredag 28 juni kl 18
Lördag 29 juni kl 14 och 18
Söndag 30 juni kl 14 och 18
Teatercaféet är öppet, förbeställ gärna pausfika.

4 juli – 3 augusti
Hembygdsgården med skolmuseum och dalslandcafé är öppet torsdagar, fredagar och lördagar kl. 11-16. Vi serverar våfflor och hembakt. Soldattorpet Bräckan med sommarfähuset ligger någon kilometer från Vinnsäter vid början av Karl XII:s led. Soldattorpet är öppet dagligen.

Lördag 6 juli kl 11-16
Släktforskardag mitt i Dalsland. Välkomna till Vinnsäter och prata släktforskning, träffa släktingar, lyssna på föreläsningar och fika. I samarbetet med Färgelanda släktforskarförening.

Lördag 13 juli kl. 11-16
Vävda alster – utställning
Vävgruppen i Högsäter, under ledning av Eva-Britt Snapp, har under årens lopp åstadkommit en mängd vävda alster i form av mattor, dukar, gardiner och plädar i olika tekniker, mönster och material. Nu ställs ett urval av alla dessa alster ut. Olika typer av vävstolar, som finns bevarade på Vinnsäter, finns att också att beskåda. Dalslandscaféet är öppet.

Söndag 14 juli kl.14
Friluftsgudstjänst. Folkmusik av Bokenäsets Ådra.
Vävda alster – utställningen pågår.

Lördag 10 augusti kl 11-16
Hästens dag på Vinnsäter!
I år firar föreningen Nordsvenska hästen 100 år! Det vill vi uppmärksamma på Vinnsäters hembygdsgård med en heldag tillsammans med denna vackra, sunda och tåliga hästras, som lämpar sig såväl till körning som ridning och som har en lång tradition på gårdarna i bygden. Föreningen Nordsvenska hästen, distrikt Norra Älvsborg visar upp rasen och en mängd aktiviteter som körning med vagn, visning av skogskörning och möjlighet för barnen att pröva på ridning och gosa med sto och föl. Dalslandscaféet är öppet.